Az országos döntőt a Líceum Dísztermében rendezi meg Eszterházy Károly Főiskola
Az Eszterházy Károly Főiskola EGERFOOD Regionális Tudásközpontja a korábbi években megszervezett „FOODTESZT" regionális vetélkedőjét 2013-tól országos szintű élelmiszer-tudományi középiskolai versennyé bővítette. Ebben az évben is hagyományoknak megfelelően a 9.-10. osztályos tanulók számára meghirdetett verseny játékos, ugyanakkor tudományos ismereteket sem nélkülöző ismeretterjesztő vetélkedő, mely a tanulók számára élelmiszer-tudományi ismeretek, élelmiszerbiztonság és „tudatos fogyasztói magatartás" tárgykörökben nyújt lehetőséget magas szintű ismeretek elsajátítására és az elsajátított ismeretek bemutatására a következő témakörökben:
- Egészséges táplálkozás (életmód)
- Dietetika
- Funkcionális élelmiszerek
- Regionális gasztronómia
Az országos döntőt a Líceum Dísztermében rendezi meg Eszterházy Károly Főiskola-
2014. október 17- én 10.00-15.00 óra között.
A rendezvény „Az élelmiszerbiztonság, a táplálkozástudomány, az eredet- és fogyasztóvédelem aktuális kihívásai és eredményei ismertetése modern és sokrétű eszközökkel, összehangolt tartalomfejlesztéssel az egészségtudatos fogyasztói kultúra elősegítése érdekében"- TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0025 projekt keretén belül valósul meg.